Wednesday, February 27, 2013

Monday, February 18, 2013

ta mau g kelas?



nahhh




hihi ini adalah gurauan semata. jangan ada yang buat betul-betul sudahh :D

Sunday, February 17, 2013

celcom mms setting




I'm using maxis..
but I am celcom user too :D

ta tau nak setting MMS untuk celcom ni. aku guna sony ericsson w880i. dulu pernah ada setting MMS tapi bila da tukar nset dia jadi ta mau.. aku pun try la *118# tapi tetap ta reti.. apa lagi. mr.Google la. hehe step-stepnya...


  1. Directly go to Celcom : Phone Settings. read and follow the instruction.

  2. or

  3. via SMS. send SET to 20999 and follow the instruction


pesanan penaja:
This online service is NOT AVAILABLE for Blackberry, iPhone and selected WinMob and Android as settings are automatically configured by the device

hihi selamat mencubaa :D



Thursday, February 14, 2013

Journey to the West






kalau minat cerita cina sesuai la tengok ni. hehe lawak pun lawak. paling best sebab Shu Qi jadi heroin nya hahaha tapi ending ta bersatu.. setiap cerita mesti la berlainan ending kan? hihi done marathon movie today :)



A Good Day to Die Hard






like father like son 

suka ayat tu. nak pula memang sama macam mana ayahnya macam tu lah anak nya kann! ha pengajaran? nampak je seseorang tu macam ta bersalah tapi... tengok, lebih jahat rupanya. ish ish hehe ok ini action movie yang best :)




Sunday, February 10, 2013

how to put MP3 file as Notification for samsung w




panjangnye tajuk entry aku.. hee niat baik ni, na share!



dunia semakin maju. manusia? ada yang maju, ada yang masih di tahap yang sama. contohnya aku. hahaha walaupun aku dalam bidang IT tapi ta semua aku tau. after 4 bulan guna samsung galaxy w.. 4 bulan? what? hahaha rasa dah lama hihi ok aku pun saja try tanya mr.Google.. 



"how to put MP3 file as Notification for samsung w"



mulanya aku usha dulu.. last last ini yang terbaik. kot? hehe harap dapat membantu, kongsi dengan orang lain. nahh. step-step nyaa..

  1. go to Applications

  2. select My files

  3. open Media folder

  4. open audio folder

  5. notifications ..jadi la begini..

    /sdcard/media/audio


  6. move your new song here



  7. check at Setting, Notification


    notification available:


  8. Choose new mp3 notification... yeahh done!



alkisahnya.. bila aku tanya pada user lama samsung w, dia orang jawab ta pasti. . pernah juga aku tanya kat orang kedai aku beli tu... dia sendiri ta tahu..  the best way, google it! 


untuk : sumber asal 




Thursday, February 7, 2013

Hantu Kak Limah 2: Husin, Mon Dan Jin Pakai Toncit





best. suka. bergelak ketawa haha anda patut lihatnya ~
had so much fun so much love with kaede, myra yat and last but not least wawa :)