Thursday, December 15, 2016

passport / buku merah




nak bawak apa eh ?

1st time nak buat passport ni.

mudah saja. pergi Imigresen bawak 3 benda.

  1. diri
  2. IC
  3. duit RM200


haha simple. gambar pun tangkap masa buat passport. jangan risau okay. insyaAllah kalau tak ada masalah sejam siap la passport korang tu. adios.


Tuesday, November 29, 2016

to : jazmin ramli





happy birthday jazmin ramli!
semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, berjaya dunia akhirat. 
amin.
take care
xoxo~


Tuesday, November 22, 2016

to : bahrin's daughter



 

 happy birthday bro :D
semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, berjaya dunia akhirat. amin.
lu tetap kat luar hati gua hahaha


lots of love
21 november 2016


Monday, November 21, 2016

cara tukar kad maybank secara online (m2u)




Saya tidak malas untuk ke bank dan tunggu. saya cuma tidak berkesempatan. alasan? saya kerja? haha ok ok sebab lebih mudah dan pantas walaupun kena tunggu kad sampai nanti. okay kita cakap pasal step-step nak tukar kad ni kat bawah ni ya sebab mula mula saya sendiri pun tak reti. kena google dan tanya orang juga hihi terima kasih atas bantuan. dan sekarang saya pula nak sharing~


  • login macam biasa akaun korang


  • Pada home page anda sila click Card Management kat bawah tu

Oh ya.. kalau nampak gambar macam yang bawah ni boleh click jugak. 
dia akan direct terus ke page tukar kad tu. mudah kannn :)




  • Okay sila click ATM/ Debit Card 


  • Kemudian akan keluar Replace your Card, click replace card


  • Next, korang isi alamat untuk terima kad bank tu nanti. TAC dan siap. 


hehe memang kalau tukar kat bank boleh dapat serta merta. tapi kalau korang dah bz sangat. ni je la caranya hehe okay kad akan sampai dalam tempoh 14 hari bekerja. selamat mencuba :D


Thursday, November 17, 2016

#unimasgrad20





yang ni khas dari ipoh untuk awek awek cuns hihi 


mekasih daun keladi, 
jangan lupa mandi 
haha mekasih kat dia yang tolong kita pass kat junior junior konvo hehe next next  tyme your turn pulak, caiyokk!




alhamdulillah. setahun sudah berlalu.

Monday, November 14, 2016

supermoon 2016



supermoon, bukan sailormoon ya haha macam macam korang ni. apa pun alhamdulillah mempunyai peluang untuk melihat keindahan ciptaan Allah. 




this is my supermoon tonight :) thank you for the picture kaede :)




Wednesday, November 9, 2016

tarikh cuti-cuti Malaysia 2017





hihi okay boleh start planning kalau nak holiday ka apa ka :D



Tuesday, November 8, 2016

Monday, November 7, 2016

Kang Gary, good bye :')



video

nothing last forever.



Wednesday, November 2, 2016

congratulation guys!








okay kita dah riki siap siap hadiah convo hihi adios


Monday, October 31, 2016

Commonplace Book





“It can be a diary, whatever you like!”




Saturday, October 29, 2016

akikah & ipoh parade




hello world, 
meet baby Nurin Iman Hannani ãƒƒ




mekasih kak Eqa atas jemputan. tambah sorang lagi anak buah hehe lepas akikah Nurin kita pun ke ipoh parade. gigih gak la balik hujan hujan tadi nak g parade sebab nak tengok wayang :P




lupa pulak hari ni depavali. sesak betul. nak parking pun susah. maka kita pun jalan la jauh sikit hihi jalan punya jalan nak ke wayang tetiba lalu depan kedai ni, sky mex. sekarang dah pindah aras atas, hihi dulu kat kedai ni la dapat stitch. teringat tetiba haha ❤





ok tadi kita tengok movie Doctor Strange. 




awal lagi da beli tiket beli online. kenapa beli online? senang, pantas, mudah, malas baris semua la hihi lagi pun fikir mesti ramai sebab weekend . sampai sampai depan wayang memang ramai~


nak posing situ tapi malu orang tengok haha ⍢


lepas wayang lapar, kita subway satu kali hee


haa kalau minat marvel, minat magic anda boleh p tengok hehe last but not least mekasih for today kaede :) 


p/s; weh kalau dah habis wayang marvel tunggu jangan keluar panggung lagi, depa suka letak sikit teaser kat hujung tu. ibarat sambungan cerita akan datang 


hehe ok tu saja. till we meet again. Assalamualaikum :)



Friday, October 28, 2016

:)










Monday, September 12, 2016

Saturday, August 13, 2016

Saturday, August 6, 2016

Wednesday, August 3, 2016

Friday, June 24, 2016

Starcraft




Game lama? Orang dah tak main? Just because i like to play this game hihi bole try banyak juga maps kat page ni.

Download more map

Kalau malas jangan lupa tgk cheat :P


Thursday, June 23, 2016

‪#‎Motivasi‬




Fareeda kena kutuk satu Malaysia
Sikit pun tak nangis.  ssssaa

Dato' Vida kena gelak sana sini
Sikit pun dia tak heran.  ssssaa

Dato Aliff kena cemuh di FB,
tetap makan durian kat KLIA.😅

PM kita kena maki hamun hari hari,
dia tetap naikkan jari 1 Malaysia ðŸ˜‚
\


Ahmad Maslan kena boo,
dia tetap buat lawak untuk rakyat senyum.😅

Kita,
Baru sorang customer maki,
Baru sorang kawan kutuk,
Baru sorang kawan buat kau down,
Baru sorang kawan tekan kau masa tengah sakit,
Dah masuk tandas menangis.
Kental tak kental hati tu
Boleh laaa jadikan kayu ukur
Tebal tak tebal poket kot?

Korang pernah tengok citer DOREMI time Mi gi mintak keje ?
Kebolehan tahan maki. Itulah mesej dia nak sampaikan. Berapa orang yang nak berjaya ada kebolehan tahan maki ? Setakat tahan kentut okay lagi lah.
Orang kutuk ke, maki ke, tahan je janji kau cari makan cara halal. Mulut orang ni kalau boleh, time mati tu pun dia nak bercakap lagi.

Dapat sesuatu?? ‪#‎Motivasi‬
Sumber (Copy Paste) Siakap Keli



Friday, April 15, 2016

awak oi



perempuan sama perempuan.
girls talk la.
i cant brain this.
 kenapa hak orang jugak yang kamu nak?
I hope you never be in my shoes
sakit doe
~.~


Monday, January 18, 2016

GreenCrochet




crochet. atau kait. its my new hobby. budak baru belajar hihi sedia menerima tempahan :)


follow my crochet instagram @greencrochet